Rabarberkompott
500g rabarber
1 vaniljstång
2dl socker
ev 1 tsk finriven ingefära eller kardemumma
1. Skär rabarber i 1cm bitar. Snitta vaniljstång och skrapa ur fröna över rabarberna.
2. Smält ihop rabarber, socker vaniljstång+frön på svag värme under omrörning.
3. Låt sjuda utan lock under långsam omrörning i 10-15min till lagom kompottkonsistens.
500g rabarber
1 vaniljstång
2dl socker
ev 1 tsk finriven ingefära eller kardemumma
1. Skär rabarber i 1cm bitar. Snitta vaniljstång och skrapa ur fröna över rabarberna.
2. Smält ihop rabarber, socker vaniljstång+frön på svag värme under omrörning.
3. Låt sjuda utan lock under långsam omrörning i 10-15min till lagom kompottkonsistens.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar